GSM: (+359 888) 520 916
тел./факс: (+359 62) 65 10 10
e-mail: office@moderatotours.com
Skype: moderato-bg
Facebook: Moderato Tours
Начало За нас Условия за записване Заявка за резервация Документи Контакти
Почивки море България
Гърция 2020 ранни записвания
Почивки Турция 2020 ранни записвания
Самолетни почивки
Турция ранни записвания
ОАЕ/ Дубай
Испания Коста де Барселона
Гърция - Крит и Родос
Мексико
Малдиви
Доминикана
Хотели в Египет
Италия ранни записвания
Екзотика
Хотели в България
Морски
Планински
Градски
SPA/ Балнеология
Селски и еко туризъм
Винен туризъм
Почивки В България
Морски
Планински
SPA & Wellness
Уикенд пакети
Ски почивки
Почивки в чужбина
Албания
Италия
Португалия
Черна Гора
Хърватия
Испания
Франция
Турция
Екскурзии и промоции
Автобусни екскурзии
Специални промоции
Самолетни екскурзии
Самолетни екскурзии
Екскурзии с автобус
България
Чужбина
Eкскурзии от В.Търново
Екскурзии в САЩ
Екзотични дестинации
Програми 55 & приятели
Златна Португалия 55+
Златна Испания 55+
Златен Израел 55+
Златен Дубай 55+
Златна Италия 55+
Мароко 55+ Имперски тур
Златна Гърция 55+
Зелени училища
Хотели on-line Гърция

Eкскурзии от В.Търново

Етър-Шипка-Казанлък-Калофер-Карлово-Сопот-Копривщица-Панагюрище-София

« »
транспорт: Автобус
маршрут: Етъра – Шипка – Казанлък – Калофер – Карлово – Сопот – Копривщица – Панагюрище – София
Дати: 19.08.2022
03.09.2022
30.09.2022
14.10.2022
3 Дни/2 Нощувки
Breakfast
цена от: 167 лв.
.Етъра – Шипка – Казанлък – Казанлъшка гробница – Музей на розата – Голямата косматка – Калофер – Карлово – Сопот – Копривщица – Панагюрище – София (Боянска църква и Драгалевски манастир)

2 нощувки със закуски

Отпътуване от *Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Велико ТърновоПРОГРАМА


Ден 1: Варна – Шумен – Търговище – Велико Търново – Етъра – Шипка – Голямата Косматка –Казанлъшка гробница – Розоварна Дамасцена
Отпътуване от Варна около 05.00 ч .
Отпътуване от Шумен от паркинга на Била на бул.Цар Симеон Около 06:00ч.
Отпътуване от Търговище от ОМВ на кръговото по пътя за Велико Търново около 06:45ч.
Отпътуване от Велико Търново от Автогара Юг около 08:00ч.
Отправяме се към Етнографски музей ”Етъра”. Архитектурно-етнографският комплекс „Етър” се намира в покрайнините на град Габрово. Представлява музей на открито, чиято цел е да покаже какви са били архитектурата и битът на Габрово и района през втората половина на ХVІІІ в. и началото на ХІХ в. Архитектурно-етнографският комплекс „Етър” е създаден през 1964 г., а е обявен за архитектурно-етнографски паметник на културата с национално значение . Не може да си отидем от Етъра без да опитаме вкусните симиди, кафето на пясък, без да си купим задължителните армагани – захарни петлета, бяло сладко, нещо от занаятчиските работилнички.Свободно време.
Отпътуване за Шипка. Посещение на храм-паметник “Рождество Христово” в гр. Шипка .
Отпътуване за Казанлък или Долината на Тракийските царе. Това е второто наименование на красивата Казанлъшка долина с център столицата на Одринската държава – Севтополис. Тук се намират най-многобройните тракийски могили с разкрити гробници. Разглеждане на Казанлъшката гробница и Тракийска гробница „ Голямата Косматка / гробницата на Севт III/.Казанлъшката гробница е първото голямо откритие в Долината на тракийските царе, забележителен паметник на тракийското изкуство със световна слава, включен в списъка на ЮНЕСКО. Уникалните стенописи в коридора и куполното помещение са едни от най-добре запазените произведения на античната живопис. “Голяма косматка”, една от няколкото могили, в които са открити саркофази на тракийски владетели и които определят района като Долината на тракийските царе. Множеството намерени предмети и съдове от бронз и сребро, златни чаши и изящен златен венец с дъбови листа са изложени в специална зала в музея и свидетелстват за богатата тракийска култура по нашите земи.Отпътуване за хотела в района на Казанлък или Павел Баня .Нощувка

Ден 2: Музей на розата в Казанлък – Калофер – Карлово – Сопот – Коприщица – Панагюрище
Закуска.Отпътуване за Музея на розата, единствен по рода си в България. Възможност за закупуване на розово, ментово или лавандулово масло, розов ликьор, гьолова ракия и сувенири.
Отпътуване за Калофер и посещение на родната къща на гениалния поет и революционер Христо Ботев. Освен родната му къща, тук се намира и училището, в което е преподавал баща му – даскал Ботьо Петков. Отпътуване за Карлово и посещение на музея „Васил Левски”, включващ родната къща на Апостола на българската свобода, Мемориален параклис, Чардаклиевата къща и паметника на Гина Кунчева – майката на Левски.Свободно време за обяд. Отпътуване за Сопот. Пешеходна разходка в града и посещение на къщата-музей на Иван Вазов. Сопот е един от центровете на Българското възраждане, град с богати културни традиции и до днес съхранил родолюбивия български дух. Интересни забележителности в града са още Радиното училище – едно от първите девически училища в България, построено през 1851г. и девическия манастир „Въведение Богородично” от 1665г.Отпътуване за град Копривщица-Архитектурно-историческият резерват е сред Стоте национални туристически обекта на Български Туристически Съюз. В китното възрожденско градче се намират 5 къщи-музеи: на писателите - Къща-Музей „Любен Каравелов” и Къща-Музей Димчо Дебелянов,на революционерите: Къща-музей Тодор Каблешков, Къща-музей Ненчо Ослеков и Къща-музей Петко Лютов.Посещение на Катедралната църква „Св. Богородица“. Отпътуване за Панагюрище. Настаняване в хотел в района на Панагюрище.Нощувка.

Ден 3: Панагюрище – София – Велико Търново – Варна
Закуска.Разглеждане на Панагюрище. Панагюрище е сред Стоте национални туристически обекта на Български Туристически Съюз .Посещение на Къща-музей Райна Княгиня, където е ушито въстаническото знаме за Априлското въстание, а в двора се намира гробът и. Легендарното знаме е изложено в Историческия музей, който очарова посетителите с разнообразната си експозиция. "Иван Деянов".Тук ще видим и уникалното панагюрско златно съкровище.. Разходката в Панагюрище включва още посещение на Паметникът Национален мемориален комплекс „Априлци” и Църква „Свето Въведение Богородично”.
Паметникът се намира на историческия хълм Маньово бърдо над центъра на града. Мястото е повече от внушително. Разкрива невероятна гледка към града и е точният завършек на посещението ви в Панагюрище. След емоционалната ви среща с историческите събития в града, мемориалът ще ви даде финалната нотка възрожденски дух и българска гордост. Местните жители наричат мястото още „Боримечката“ по името на едноименния герой на Иван Вазов, който е и централната фигура на мемориала.
Отпътуване за София.Посещение на Боянската църква. Боянската църква „Св. св. Никола и Пантелеймон“ е средновековна българска църква, намираща се днес в подножието на Витоша в софийския квартал "Бояна". Тя е един от културните символи на България и през 1979 г. е включена като културен паметник в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тази църква не е изолиран феномен, а е свързана с верига от паметници в България, много от които са били разрушени от османските завоеватели. Архитектурно църквата е много интересна и е строена по план, прилаган в българските земи през V-VI век . В Боянската църква се наблюдават 89 различни сцени, в които заедно или самостоятелно, са изписани 240 човешки образа. Връх на творчеството на боянския майстор са четирите портрета на ктиторите на църквата – севастократор Калоян и жена му княгиня Десислава и на българския цар Константин Асен (1257-1277) и царица Ирина. Образите са точно индивидуализирани, а облеклата и украсата ни дават точна представа за официалното дворцово облекло през ХIII век. Калоян е изобразен с модела на построената от него църква в ръце.Отправяме се към Драгалевския манастир. Драгалевският манастир „Св. Богородица“ има дълга и интересна история.Той е от възникналата към края на XIV и XV в. група манастири около София,наричани „Софийската Света гора“.За манастира четем още във Витошката златопечатна грамота, на българския цар Иван Шишман (1371-1393), което е и връзката му с Второто българско царство. Според надписа над входната врата, в притвора на старата сграда,манастирът е бил обновен,а църквата зографисана през 1476 г., със средствата на ктитора Радослав Мавър, знатен софийски болярин. Драгалевският манастир е един от най-красивите манастири в България и е основан от цар Иван Александър през 1345 г., по време на Второто Българско царство, като савропигиален манастир (подчинен директно на патриарха). Покровителстван е и от цар Иван Шишман. Разрушен при нашествието на турците в София през 1382 г., манастирът е възстановен през XV в., когато се превръща в средище на книжовен живот .Отпътуване за съответния град.Пристигане късно вечерта.


Цена На човек в двойна /тройна стая Дете до 12год. настанено с 2 ма възрастни в стая
Отпътуване от Варна 185 лв 155лв
От Шумен 175 лв 145 лв
Отпътуване oт Търговище и Велико Търново 167лв 137 лв

Отпътуване от град Добрич при 4 човека – доплащане 18 лв на човек в двете посоки
Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 13 лв на човек в двете посоки


Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
 • транспорт с лицензиран автобус
 • 1 нощувки със закуска хотел 3 * в района Казанлък или Павел Баня
 • 1 нощувка със закуска в Панагюрище хотел 3 *
 • медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Посещение на Сопот ; Калофер ; Карлово ; Шипка ,Голямата косматка,Казанлък,Казанлъшка гробница ;
 • Туристическа програма в Панагюрище –без включени входни такси за обектите
 • Посещение на Етъра / без включена входна такса/
 • Посещение на Боянската църква и Драгалевски манастир
 • Беседи от местни екскурзоводи на място в обектите, които го изискват!

Цената не включва:
 • Медицинска застраховка за лица над 65 год – 4 лв за целия период /за лица от 75 – 80 год. – 6 лв / лица над 80 год. – не се застраховат
 • Разходи от личен характер
 • входни такси за посещаваните туристически обекти
 • Казанлъшка гробница – 6 лв / учащи – 2 лв
 • Голямата косматка – 6 лв / учащи- 2 лв / деца до 7год. безплатно
 • Музей на розата – 6 лв
 • Входна такса Етъра – 5 лв/ученици- 2 лв /пенсионери – 3 лв / дете до 7 год- безплатно/инвалиди- безплатно
 • Къща музей на Христо Ботев – 2 лв/ за групи над 20 човека/3 лв под 20 човека/учащи-1 лв/пенсионери – 1 лв/семеен билет – 6 лв/дете до 7год. И инвалиди безплатно
 • Къща музей на Васил Левски – 2 лв за група над 10 човека възрастни/1 лв за учащи и пенсионери/Под 10 човека – 3 лв възрастни/ 2 лв деца и пенсионери
 • Къща музей на Райна Княгиня – 2 лв възрастни/1 лв учащи и пенсионери
 • Разглеждане на Златното Панагюрско съкровищеДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Забележка:
 • Упоменатите входни такси са с ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР и Агенцията не носи отговорност при евентуалната им промяна на място в обекта!!!!!!!!!!!!!
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите или да отпадат обекти
 • Всички упоменати часове са ориентировъчни и ще търпят промени в хода екскурзията.

Необходими документи: валиден документ за самоличност международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за
съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина или само за екскурзии в България - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуванеРЕЗЕРВИРАЙ
Италия Франция Испания Турция Гърция България Австрия Хърватия Тайланд Египет
     Начало     За нас       Условия за записване       Заявка за резервация       Документи       Контакти    Moderato Tours © 2009 Уеб Дизайн: ПроСтудио